ACT! as a Doughnut

Dezvoltat de MasterPeace, Act! as a Doughnut este un nou program de educație non-formală (NFE). Se bazează pe Donut Economy a lui Kate Raworth: realizarea unei societăți incluzive social în limitele planetei noastre. "ACT!" înseamnă „Artiștii creează împreună”, deoarece credem că toată lumea are talent și este un artist în acest sens. "ACT!" înseamnă și „acțiune”, deoarece credem că toți trebuie să luăm măsuri pentru a ne rezolva problemele. Abia așteptăm ca guvernele și diplomații să ne rezolve problema.   
   
  OBIECTIV PRINCIPAL
Stimulați participarea pozitivă și activă a tinerilor pentru a crea un viitor durabil în comunitatea lor locală, bazat pe valori comune (UE) → transformarea orașului într-un loc „înfloritor”.

SUB-OBIECTIVE
Formarea cadrelor didactice din domeniul științelor sociale/cetățeniei în:
Competența lor cheie de a implica și conecta tinerii folosind creativitatea, artele și puterea imaginației;
Competența lor de a-și preda elevii despre incluziunea socială în limitele planetei noastre;
Abilitățile lor didactice și educaționale prin învățarea mixtă și susțin acest lucru ca „noua normalitate”.
Să implice și să provoace studenții (30% din familii minoritare) să înceapă proiecte comunitare de incluziune socială folosind educația teoriei gogoși și să ofere feedback în calitate de co-creator în inovarea noilor formate de educație.


Pentru a construi un ecosistem cu studenții ca un accelerator în co-crearea cu comunitatea lor și guvernul local pentru o schimbare durabilă.
Să piloteze teoria Donut transnațională în UE prin educație și să împărtășească lecțiile învățate la nivel local, național și global; făcând acest lucru, întărim rețeaua celor cinci orașe (și reprezentanții săi) și rețeaua DEAL în ansamblu.
Creșterea rețelei de arte pentru schimbarea socială prin educație. Partenerul nostru CAN este un partener asociat important pentru învățare, împărtășire și scalare.

Articol in Prahova Libera: aici

Mai multe informatii despre Handbook, Cursuri si Suport de Curs "ACT! as a Doughnut" le puteti gasi pe site-ul oficial Masterpeace Global: aici
Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe